Kem. Ind. Volumen: 71 Broj: 7-8 Godina:2022 Stranice: 399–537 Broj znanstvenih/stručnih radova: 12 Broj ostalih priloga: 16 |
Utjecaj tehnologije raspršivanja na performanse apsorbera u H2O/LiBr apsorpcijskom rashladnom uređaju
W. Maouche, M. Douani, A. Labbaci, Ü. Tezcan Ün i M. Derakhshandeh
|
399–412 |
Učinci strukturnih promjena hidrolaze žučne soli na biokatalitičku učinkovitost i energiju aktivacije pri radnim uvjetima pH i temperature
Y. Ermurat, M. Öztürk, C. Önal i Z. Kılıçsaymaz
|
413–419 |
Funkcionalna svojstva i fizikalno-kemijska karakterizacija sluzi ekstrahirane iz kore nara (Punica granatum L.) i njezina primjena u pripravi farmaceutskih suspenzija
K. Boutemak, A. Amrane, N. Taoualit, N. Bensacia i M. Arkam
|
421–427 |
Usporedna studija doze zračenja hipotetske nesreće u istraživačkom reaktoru
A. Dahia, D. Merrcoche, A. Dadda i A. L. Cheridi
|
429–438 |
Studija izomerizacije n-butana na kiselim WO3/ZrO2 katalizatorima potaknutim niobijem i lantanom: aktivnost izomerizacije n-butana
Z. Mohamed Seghir, M. Djennad, R. Schomäcker i M. R. Ghezzar
|
439–446 |
Poboljšanje tehnoloških svojstava i terapeutskog potencijala kus-kusa dodatkom tradicijskog preparata Issoufera: tradicionalna biljna medicina
S. Ali Haimoud, N. Naas i I. Kebaili
|
447–456 |
Sadržaj mikro- i makroelementa i procjena zdravstvenog rizika Morchella esculenta i Lactarius piperatus iz Bosne i Hercegovine
M. Salihović, M. Pazalja, S. Špirtović-Halilović, E. Veljović, M. Huremović i M. Srabović
|
457–464 |
Struktura potencijalnih ditiolopirolonskih antibiotika detektirana iz DART-ToF-MS spektra ekstrakta kulture Saccharothrix algeriensis
N. Bouras, B. F. Alrayes, S. Mokrane, H. D. Bouras, M. D. Holtz i A. Badjah-Hadj-Ahmed
|
465–471 |
Priča o klorokinu u prvoj godini pandemije COVIDA-19
M. Hunić, R. Teparić, M. Kovačević i L. Barišić
|
473–484 |
Tehnologije koje se primjenjuju za terensku detekciju bojnih otrova: I. dio – Kolorimetrija i spektrometrija ionske pokretljivosti
I. Cetina, D. Tušek i V. Ključarić
|
485–496 |
Svjetska proizvodnja čelika u razdoblju od 2000. do 2020. godine
M. Gojić, I. Ivanić i D. Knežević
|
497–506 |
Kako definirati organsku kemiju?
N. Raos
|
507–512 |
Mišljenja i komentari | |
I. Čatić i D. Salopek Weber: Stotinu i petnaest godina bakelitnih proizvoda |
513–515 |
Zaštita okoliša | |
516–517 | |
518–519 | |
Skupovi i događaji | |
521–522 | |
523 | |
M. Vuković Domanovac: 2nd International Students' GREEN Conference, 2. – 3. lipnja 2022., Osijek |
524 |
525–526 | |
527–529 | |
530 | |
Sponzorski kutak | |
531 | |
Aktualnosti iz znanosti i industrije | |
532 | |
Osvrti | |
M. Markić, T. Bolanča, M. Cvetnić i V. Prevarić: Comprehensive Water Technology – most koji spaja inovativnost, poduzetništvo i strateško razmišljanje gospodarskog sektora i akademske zajednice |
533–536 |
U spomen | |
K. Kovačević: Dr. sc. Stjepan Mutak |
537 |
Kalendar događanja | |
K1 | |