Učestala pitanja

FAQ banner HR

AUTORI

1. Kako se prijaviti u sustav Journal Admin časopisa Kemija u industriji?

a) Ako ste već postojeći korisnik sustava, prijavu možete provesti preko poveznice Login upisivanjem vaše e-pošte i lozinke. Nakon prijave u sustav, status vaših radova možete provjeriti na poveznici: MOJI RADOVI.
b) Ako do sada niste koristili sustav, registraciju je potrebno provesti prilikom prijave rada u sustav na poveznici: PRIJAVA RADA.

2. Kako poslati rad na recenziju putem sustava Journal Admin časopisa Kemija u industriji?

a) Ako ste postojeći korisnik sustava, najprije se trebate prijaviti u sustav preko poveznice Login upisivanjem e-pošte i lozinke. Nakon prijave u sustav, rad možete poslati preko poveznice PRIJAVA RADA uz obvezatno ispunjavanje svih polja.
b) Ako ste novi korisnik sustava, registraciju je potrebno provesti zajedno s prijavom rada u sustav na poveznici: PRIJAVA RADA uz obvezatno ispunjavanje svih polja.

VAŽNA NAPOMENA:

• Prilikom unošenja informacija o autorima rada, obvezatno najprije navedite prezime autora, kako bi se iz sustava povukli podatci o autoru (to vrijedi samo ako je autor već prethodno registriran u sustav).
• Ako autor nije prethodno registriran u sustav, da bi prijava uredno prošla obvezatno je ispunjavanje svih navedenih polja (svi podatci o autorima, e-pošta i dr.).
• Samo autor koji unosi rad u sustav (autor za dopisivanje) obvezan je kvačicom naznačiti je li 1., 2., 3. itd. autor u radu.

3. Kako vidjeti pristigle recenzije i dostaviti usklađeni rad?

Nakon pozitivno završenog recenzijskog postupka, na adresu e-pošte autora stići će e-poruka s poveznicom preko koje je moguće vidjeti detalje rada i pristigle recenzije. Da biste mogli otvoriti poveznicu, nužno je prethodno prijaviti se u sustav preko poveznice Login s pristupnim podatcima koje ste kreirali prilikom prijave rada u sustav (registracije). Nakon toga pritisnite poveznicu MOJI RADOVI i slijedite daljnje upute vezane uz dostavu usklađenog rada.

 Tockasta linija siva

RECENZENTI

1. Kako odgovoriti na primitak zamolbe na recenziju?

Recenzent dobiva e-poruku s rokom za recenziju, uputama, korisničkim imenom (e-pošta), automatski generiranom lozinkom za pristup sustavu te s poveznicom na rad koji je poslan na recenziju. Za odgovor na recenziju potrebno je pritisnuti poveznicu MOJI RADOVI, upisati korisničko ime (e-pošta recenzenta) i dodijeljenu lozinku, zatim pritisnuti na poveznicu naslova rada koji je poslan na recenziju te potom odabrati "Accept review" ili "Reject review".

2. Kako promijeniti lozinku?

Svaki recenzent dobiva automatski generiranu inicijalnu lozinku za pristup sustavu. Ako želite promijeniti lozinku, niže su upute:

a) Kliknite na poveznicu Postavljanje nove lozinke.
b) U navedeno polje molimo obvezatno upišite e-poštu na koji ste zaprimili zamolbu za recenziju.
c) Kliknite na poveznicu "Pošalji mi link za reset lozinke".
d) Nakon toga ćete na navedenu adresu e-pošte dobiti poruku s poveznicom za reset lozinke preko koje ćete odrediti Vašu novu inicijalnu lozinku za pristup sustavu. Molimo zabilježite lozinku koju ste kreirali za budući pristup sustavu.

3. Kako dostaviti recenziju?

Molimo prijavite se u sustav s dodijeljenim korisničkim imenom (e-pošta) i lozinkom pritiskom na poveznicu MOJI RADOVI. Nakon pritiska na naslov rada koji je poslan na recenziju, pritisnite poveznicu "Ispunite recenzentski obrazac" koji sadržava detaljne upute za recenziju te pratite daljnje upute za dostavu recenzije.