Kem. Ind. Volumen: 71 Broj: 1-2 Godina:2022 Stranice: 1–122 Broj znanstvenih/stručnih radova: 8 Broj ostalih priloga: 23 |
Modeliranje membranske filtracije primjenom frakcijskog računa
C. Mesli, M. Laidi, S. Hanini, A. Adda, M. Moussaoui i M. Hentabli
|
1–7 |
DA-SVM, MLR, PLS i OLS modeliranje kumulativnog otpuštanja Tramadola iz formulacija inkapsuliranih s PCL i PVP
A. Chabane, F. Bouchal, M. Hentabli, F. Rezgui i H. E. Slama
|
9–19 |
Proizvodnja bioetanola iz otpadnih voda prerade maslina primjenom imobiliziranih stanica
K. Ayadi, M. Meziane, D. Rouam, M. N. Bouziane i K. El-Miloudi
|
21–28 |
Modeliranje prirasta kulture Saccharomyces cerevisiae i simuliranje obrazaca rendgenskog spektra piritnog pepela
Y. Ermurat
|
29–38 |
Strukturna, fizikalno-kemijska i termička svojstva voštanog kukuruznog škroba modificiranog octenil sukcinil anhidridom
A. Djori i N. Moulai-Mostefa
|
39–47 |
Aditivi u plastici – potencijalni štetni učinci na ekosustav
S. Čačko, E. Pančić, I. Zokić, M. Miloloža i D. Kučić Grgić
|
49–56 |
Kritička procjena tehnologija proizvodnje amonijaka i zelenog amonijaka
A. O. Gezerman
|
57–66 |
Staklo, od Antike do svemirskog doba
M. Čalogović i T. Marjanac
|
67–74 |
Mišljenja i komentari | |
75–76 | |
77 | |
Zaštita okoliša | |
D. Kučić Grgić: Kvaliteta zraka u Republici Hrvatskoj |
78–80 |
V. Ocelić Bulatović: Utjecaj svjetlosnog onečišćenja |
81–83 |
Skupovi i događaji | |
84 | |
85–86 | |
87–88 | |
Novosti | |
89–100 | |
Sponzorski kutak | |
101–102 | |
103 | |
Aktualnosti iz znanosti i industrije | |
104–105 | |
Osvrti | |
106–107 | |
108–109 | |
110–112 | |
J. Baleta, A. Petračić+ i M. Vujanović: Razvoj sustava za ispitivanje višefaznih strujanja i izgaranja s ciljem povećanja istraživačkih aktivnosti znanstvenog i poslovnog sektora |
112–113 |
114 | |
Z. Zovko Brodarac, L. Lazić i L. Vanić: 60. godina studijskih programa Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – I. dio |
115–117 |
U spomen | |
S. Martinez i M. Rogošić: Izv. prof. dr. sc. Ivica Štern |
118–119 |
120–122 | |
Kalendar događanja | |